a) Ceviz ağaçlarının budama işlemleri mutlaka bitirilir. Aksi taktirde ağaçlar çiçeklenme dönemine gireceği için çiçek tutması devamında meyve tutması zayıf olur.
b) Bu ayın başından itibaren ceviz fidanı kalem aşısına başlanır. Verimsiz, aşısız ceviz çeşitleri kalem aşılama yöntemi ile bulunan iklime uyum sağlayacak verimli ceviz çeşitleri aşılanır.
c) Ceviz fidanı ve badem fidan dikimi işlemine devam edilir. Dikkat edilmesi gereken çiçeklenme dönemi başlamamış, dişi veya erkek çiçekleri uyanmamış açık köklü fidanlar seçilmelidir.
d) Dikim yapılacak bahçeye tüplü ceviz fidanı dikilecek ise erkek veya dişi çiçeklerin uyanmış olmaları sorun olmaz.
e) Ceviz ağaçlarına, badem ağaçlarına son bahardan bu aya kadar verilmesi gereken çiftlik gübresi verilmemiş ise mutlaka verilmeli ve gübreleme işlemi tamamlanmalıdır.
f) Erken çiçeklenen ceviz çeşitlerinde bu ayın ortalarından sonra dişi çiçekler açmaya başlar. Yeni dikilmiş ceviz fidanlarının tepe uçları toprak üstü 50-60 cm metreden kesilir. Yara aşı macunu ile kapatılır.
g) Ceviz ağaçlarının ve badem ağaçlarının budama işlemi tamamlanır. Kurumuş kartlaşmış dallar alınarak ceviz ağaçların ürün budaması tamamlanır.